Owocowy Dom
Posiadamy Certyfikat
Rolnictwa Ekologicznego UE
Posiadmy Certyfikat Rolnictwa Ekologicznego UE facebook
CUKRY


  Cukier trzcinowy

Trzcina cukrowa stosowana była w ziołolecznictwie i medycynie ludowej jako środek bakteriobójczy i przeciwbólowy. Używano jej także na oparzenia i trudno gojące się rany. To, co dobre w cukrze trzcinowym, to zawartość soli mineralnych. Obecnie cukier trzcinowy zawojował przede wszystkim światowe kuchnie. Wydaje się być mniej słodszy i mieć subtelniejszy smak niż cukier buraczany. Poza tym, ładnie wygląda. Niektórzy stosują go na poprawę humoru. Tej właściwości nie można odmówić żadnym słodyczom!


  Cukier biały

Zawiera blisko 100% sacharozy. Produkcja rozpoczyna się od ługowania korzeni roślin cukrowych za pomocą wody. Powstała w ten sposób ciecz poddawana jest nawapnianiu i saturacji.  Kolejnym krokiem jest odfiltrowanie zanieczyszczeń i zagęszczenie soku w procesie odparowania w wyparkach, aż do momentu wykrystalizowania się cukru. Tak powstały cukier poddawany jest rafinacji. Rafinacja odbywa się poprzez rozpuszczenie cukru w wodzie, następnie odbarwienie przy użyciu węgla aktywnego, ponowne odparowanie, odwirowanie i suszenie.


 
Truskawka z Cynamonem

Truskawka - źródło witaminy C, fosforu, żelaza i antocyjanów. Konfitura ubarwiona nutą organicznego cynamonu.



POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES | KONTAKT © 2024 Owocowy Dom Sp. z o.o. All rights reserved.     design:ochecki.com / powered by creativeart collective
Witryna OwocowyDom używa plików cookies do zapewnienia Ci maksymalnego komfortu przeglądania. Kontynuując przeglądanie naszej witryny bez zmiany ustawień przeglądarki, wyrażasz zgodę na użycie plików cookie. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i zablokować te pliki.